Utrecht (HKU)

Marcel Kronenburg & Lieven Hendriks

De expositie vindt plaats in een tentoonstellingsgebouw aan de Tractieweg; een industrieel pand en een stoere plek waar alle ruimte is genomen voor zorgvuldige presentaties van studenten beeldende kunst en de docentenopleiding. Er is keuze uit vele goeden:

 

17
Michiel Westbeek – schilderijen.
De eerste schilder die ik tegenkom op de begane grond. Hij vertelt dat hij vrij wilt zijn om iedere dag iets anders te schilderen. Dat klopt wel met het werk. Heel uiteenlopende voorstellingen en snel, ruig en beheerst geschilderd. Ik vond een portret met hoed heel mooi en zijn tractor.

 

stan van remmerden
Stan van Remmerden – installatie
Sfeervolle 3-d animatiebeelden van een andere wereld. Op twee schermen gepresenteerd. Op een klein scherm met beelden van de bovenwereld verstreek alleen de tijd. Op een groot scherm afwisselende projecties van camerastandpunten in die wereld. Technologisch ver ontwikkeld maar toch primitieve wereld. Maakte nieuwsgierig naar meer.(foto via: exposure.hku.nl)

 

07j. van oene
Janine van Oenen – schilderijen
Heeft iets weg van de schilderijen van Luc Tuymans, maar niettemin heel goed, eigen en sterk werk. Zeer ernstig geschikt zo te zeggen. (onderste foto uit blog Mr. Motley)

 

Inez+de+Brauw
Inez de Brauw – schilderijen
Grote schilderijen, composities van heel verschillende beelden, telkens in paren uitgewerkt. Misschien teveel een concept, maar heel goed en mooi uitgewerkt.

 

Meria-Fictoor
Meria Fictoor – installatie
Deze kunstenaar liet jammergenoeg maar één werk zien : een fantastische installatie van een aan het plafond gehangen, draaiende plastic lap. Associatief, mooi in verhouding met de ruimte.

 

IMG_5525
Klaas Jonkman – schilderijen
Found footage beelden of juist persoonlijk werk, geen idee, maar wel goed en lekker gedaan.

 

 

IMG_5541
Emily Huurdeman – performance
Werk in de publieke ruimte. Het pad van omgedraaide stoeptegels (performance) vind ik een mooie simpele ingreep in een vervallen woonomgeving. Een film van een uur van een klaproos in haar hand die de blaadjes verliest tegen de achtergrond van groot grondverzet. Ben benieuwd naar meer.

 

Goof-Kloosterman-600x309goof kloosterman
Goof Kloosterman
Deze kunstenaar is nieuwsgierig, lekker laboratorium-achtig werk, veel onderzoek.

 

 IMG_5540IMG_5538Lucie-von-Eugen-2-600x398  Lucie-von-Eugen-1-600x398

Lucie van Eugen
Lucie van Eugen maakte een werk zich moeilijk laat fotograferen: een gaatje in de muur, je kijkt de achterliggende ruimte in en je ziet iemand zweven/hangen aan touwen, parachute sprong? Een mooi werk.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s