Groningen (Minerva)

Onze scouts, Marjolein de Groen en Marcel Kronenburg gingen onafhankelijk van elkaar naar Groningen. Een impressie:

Marjolein;
de lange rit naar het geweldige eiland in het noorden, altijd leuk om naar Groningen te gaan. Eerst naar de kunstuitleen, geen ideale plek, geen ideale sfeer. Daarna naar het academiegebouw en toen nog 2 andere plekken, nee je krijgt het niet kado. Van iedere kunstenaar is een A5 gemaakt 1 beeld en tekst achterop. In een gripzakje verzamelen ik alle A5-jes van de afstudeerders, alles… tenminste, ik wil alles zien. Mijn indruk over all is wat braaf en soms ronduit tuttig. Maar mooie zaken hebben ik zeker gezien.

Marcel; reageert;
Grappig dat we afzonderlijk de tentoonstelling hebben bezocht, maar min of meer tot dezelfde lijst met ‘favorieten’ komen, Marjolein. Naast de namen die jij noemde ontbrak bij mij Simon Niks, maar ik had daarentegen nog schilderijen van Dinnis van Dijken op de lijst geplaatst.

 

Dinnis-v-Dijken
Dinnis van Dijken; olieverf op paneel

roos-cornelius-01 roos-cornelius-02
Roos Cornelius; studeerde tegelijkertijd psychologie en filosofie aan de Universiteit Groningen; (red.)
(Marjolein) De film van Roos Cornelius is goed gemaakt, ik moest drie keer mijn ‘beeld’ over deze film bijstellen. (Marcel) De film van Roos Cornelius ben ik wat dubbel over: heel goed gemaakt, gek en vervreemdend maar tegelijkertijd ook een beetje saai, met een clou die maar 1 keer werkt.

 

Simon Niks-01 Simon Niks-02
Simon Niks;
(Marjolein) Simon heeft de muur een meter verplaatst, hij (met zo’n naam) mag het doen, zo’n grote ingreep: want eigenlijk kun je hier verder ‘niks mee. (Marcel) De verplaatste muur van Simon Niks heb ik mogelijk gemist. Hij is me in ieder geval niet bijgebleven…

Petra Kuhnle-02 Petra Kuhnle-03Petra Kuhnle-01
Petra Kühnle;
(Marjolein) Het oude bekende geluid van de typemachine als een minimal-music stuk consequent uitgevoerd door Petra Kühnle in de lege ruimte, met een prachtige afbeelding van een radiator, buiten staat een winkelwagentje met een spiegel op de stoel in de ruimte kun je het zien… (Marcel zegt) Petra Kühnle vond ik goed, met name de installatie met de stoel en spiegels buiten.

 

Sander Bos-02 Sander Bos-01
Sander Bos.
(Marjolien) Altijd al willen doen, rondlopen in de virtuele wereld. Het werkte en het was verrassend.. De echte wereld komt soms door de virtuele heen, je eigen stem speelt een wonderlijke rol. Sander wil niet gamen of entertainen, maar dromen, troosten, healen… ik weet of hij daarin is geslaagd, maar leuk was het wel. (Marcel) Sander Bos heb ik niet persoonlijk ervaren, maar was als beeld van buitenaf zeker leuk om naar te kijken…

Ingrid-Davids-04Ingrid-Davids-03Ingrid-Davids-02  Ingrid-Davids-01
Ingrid Davids:
(Marjolein) soms valt er niet veel te begrijpen maar is het wel goed. Dit geld ook voor het werk van Ingrid Davids: dit is het begin van iets dat niet op houdt. De start van een overvloed aan ideeën, kom maar op! (Marcel) Ingrid Davids is een een goede kunstenaar met een vrije geest en sterke beelden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s