Bastien Gachet (Amsterdam Rietveld)

English text below

Bastien Gachet (Amsterdam Rietveld)
Bastien-Gachet
Het werk van Bastien is ingetogen en minimalistisch. Bastien Gachet blaast leven in gewone, alledaagse dingen; een verwarmingsbuis die zichzelf af en toe kenbaar maakt in de ruimte, een bronzen houtkacheltje met kachelpijp die door de ruit gaat of een huilende deur. Als een soort intermediair van de ruimte bepaalt het werk van Bastien de atmosfeer ervan. Hij vergroot zijn werken uit of maakt het juist klein. Het werk getuigd van technisch vernuft, zonder dat hier de nadruk op ligt. De stemming en de uitstraling van de werken zijn minstens zo bepalend. Tezamen levert dit een prettig soort onderzoek op naar de verhouding tussen object, ruimte, techniek en het verhalende. Het is deze verhouding die steeds weer opvalt.
http://bastiengachet.ch/

—–

Bastien Gachet (Amsterdam Rietveld)
Bastien-Gachet
Bastien Gachet’s work is modest and minimalistic. He breathes life into ordinary, everyday things; a heating pipe which occasionally makes itself known in the space, a bronze woodstove with stove pipe going through the window, or a crying door. As a kind of the intermediary of the space, Bastien’s work determines the atmosphere of it. He enlarges his works or he shrinks them. The work testified of technical ingenuity, without putting any emphasis on this. The mood and feel of the works are just as decisive. Altogether, this results in a pleasant kind of research into the relationship between object, space, technology and narrative. It is this relationship that stands out over and over again.
http://bastiengachet.ch/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s