Stef van den Dungen (Maastricht, ABKM)

English text below

Stef van den Dungen (Maastricht, ABKM)Stef van den dungen
Naast de tentoonstellingsplek staat een blauwe auto geparkeerd. Een op het oog arbitraire gebeurtenis die voor Stef van den Dungen aanleiding is een muur in de tentoonstellingsruimte precies die kleur blauw te geven. Of de aanleiding kan een voetbalwedstrijd uit de top 10 grootste risicowedstrijden zijn: De clubkleuren van beide teams worden door Stef van den Dungen vermengd, zodat bijvoorbeeld de kraker Galatasaray versus Fenerbahçe een geschikte kleur oplevert voor een woonkamer.

Dat Stef van den Dungen vier jaar lang huisschilder is geweest is overal in zijn werk terug te vinden. Op het oog argeloze dagelijkse praktijken van de huisschilder weet Stef te isoleren en te voorzien van een bijna romantische laag. White Noise bijvoorbeeld, is een film waarin er continu geklopt wordt op verschillende muren. Omdat elke muurinspectie kort achterelkaar geplakt is lijkt het een dwangmatige handeling van de schilder, waarbij elke muur toch echt anders klinkt.
http://www.stefvandendungen.com/

Stef van den Dungen (Maastricht, ABKM)Stef van den dungen

A blue car is parked outside the exhibition space. This seemingly arbitrary event is reason for Stef van den Dungen to paint a wall in the exhibition space in exactly this color blue. The occasion can also be a soccer match from the top ten largest risk matches: the colours of both teams are mixed by Van den Dungen, so that a suitable colour for a living room arises from the ‘hit match’ Galatasaray vs Fenerbahçe. The fact that Stef van den Dungen worked as a house painter for four years is clearly visible in his work. Stef isolates initially seemingly arbitrary daily practices of the painter and then he provides this with an almost romantic layer. White Noise for example, is a film in which various walls are continuously knocked on. Because each wall inspection is shown in quick succession, it looks like a compulsive act of the painter, in which every wall sounds just that little bit different.
http://www.stefvandendungen.com/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s