Mickey Yang (KABK Den Haag)

English text below

Mickey Yang (KABK Den Haag)
Micky Yang
Het werk van Mickey Yang betovert op het eerste gezicht. Op de grond ligt een plompe vorm, daaroverheen een golfvormige verbogen ladder. Hier tegenaan leunt een monitor waarop een slakkenhoofd om de hoek kijkt en even later een Vianetta ijsstam in zijn smeltproces door het beeld vloeit. Verder verbonden aan de installatie is een kom waaruit damp opstoomt. De organische beweging of vorming is een terugkerend element waarmee Mickey de verschillende media aan elkaar smeedt en tegelijkertijd op humorvolle wijze hun verschillen zichtbaar maakt: de plompheid van de sculpturale vorm, het luchtige van de damp, de koude esthetiek van de ladder en de ongrijpbaarheid van het digitale beeld.
http://cargocollective.com/mkyang

Mickey Yang (KABK The Hague)
Micky Yang
Mickey Yang’s installation is instantly enchanting. On the floor is a plump shape, over which a wave-shaped bent ladder is draped. Against this, a monitor is leaning, on which a snail’s head is looking around the corner and moments later, the melting process of a Vianetta icecream cake flows through the screen. Also connected to the installation is a bowl from which steam is rising up. The organic movement or formation is a recurring element with which Mickey forges together the various media and simultaneously makes their differences visible in a humorous way: the plumpness of the sculptural form, the light of the vapor, the cold aesthetics of the ladder and the elusiveness of the digital image.
http://cargocollective.com/mkyang

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s