Jurre Tijs Blom (Utrecht HKU)

English text below

Jurre Tijs Blom (Utrecht HKU)
Jurre-Blom-nr.18
Jurre schildert, tekent en fotografeert. Hij maakt grote fotorealistische tekeningen en schilderijen. De twee werken van Jurre Blom die in de tentoonstelling hangen getuigen van een enorme virtuositeit. Het schilderij met de twee “rednecks” heeft duidelijk een fotografische herkomst maar de kracht van het beeld zit in de schilderkunstige vertaling. De beelden die hij kiest lijken van ver te komen. Het is waarschijnlijk gevonden beeldmateriaal op het internet zonder een directe persoonlijke band. Dit zorgt voor een bepaalde afstandelijkheid die ook in de manier van schilderen zichtbaar wordt.
De vastberadenheid en de concentratie in de werken lijkt haast misplaatst ten opzichte van het kiekje wat het uitgangspunt is geweest. Dit zorgt voor een verontrustende atmosfeer en maakt de voorstellingen bijzonder en alledaags tegelijkertijd.

Jurre Tijs Blom is winnaar van het Dooyewaard Stipendium 2015-16. Deze prijs is voor talentvolle jonge academie verlaters.
http://www.jurreblom.nl/
http://dropr.com/jurreblom

Jurre Tijs Blom (Utrecht HKU)
Jurre-Blom-nr.18
Jurre paints, draws and photographs. He creates large photo-realistic drawings and paintings. The two works hanging in the exhibition bear witness to an enormous virtuosity. The painting with the two “rednecks” clearly has a photographic origin but the power of the image is in the painterly translation. The images he chooses seem to come from far away. They probably concern found footage from the Internet without a direct personal connection. This creates a certain detachment which is also visible in the manner of painting.
The determination and the concentration in the works seems almost out of place compared to the snapshot which was the starting point. This creates a disturbing atmosphere and makes the depictions ordinary and extraordinary at the same time.

Jurre Tijs Blom is the winner of the Dooyewaard Stipend 2015-16. This price is for talented young academy graduates.
http://www.jurreblom.nl/
http://dropr.com/jurreblom

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s