Danbee Choi (Utrecht HKU)

English text below

Danbee Choi (Utrecht HKU)
Danbee-choi-UitSkinroom

Danbee Choi maakt speelse videowerken waarin ruimte, archetypische objecten en vloeibare verf een hoofdrol spelen. De videowerken van Danbee gaan over het verstrijken van de tijd, het zijn onderzoekende, esthetische verkenningen waarbij het lijkt alsof je kijkt naar een theater met objecten die op een trage wijze een spel aangaan met de schaal.

Het zijn bijzondere videowerken waarbij er een prachtig evenwicht lijkt te ontstaan tussen het tempo, de kleur en maatverhoudingen. Het werk doet denken aan de gewichtloosheid in een ruimtevaartuig. Het is verhalend zonder dat het valt na te vertellen.
http://www.danbeechoi.nl
Lees ook een interview met haar op http://www.mistermotley.nl/art-everyday-life/het-leven-als-buitenlandse-kunstenaar-nederland

Danbee Choi (Utrecht, HKU)
Danbee-choi-UitSkinroom

Danbee Choi creates playful video works in which space, archetypical objects and liquid paint are key themes. The video works of Danbee handle the passage of time, they are inquiring, aesthetic explorations which make you feel like you are watching a theater of objects playing with scale in slow-motion.

They are special video works in which a wonderful balance arises between the proportions of tempo, colour and scale. The work is reminiscent of the weightlessness in an experience of space. It is narrative without trying to make anecdotes.
http://www.danbeechoi.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s