Presenting: Goof Kloosterman

English text below
——————-
Goof Kloosterman
Academie: HKU Hogeschool voor de Kunsten Utrecht
Werken in de expositie: Between 0/1 (Installatie, 2014)

Goof Kloosterman is nieuwsgierig, experimenteert, onderzoekt en is gefascineerd door is licht en techniek. In de tentoonstelling Ernstig Geschikt ’14 staat Between 0/1, een technische installatie in een soort verborgen ruimte op de onderste verdieping, met een camera, een monitor, een beamer, een filmdoek en een lamp: een felle, witte gasontbrandingslamp. Deze brandt, via een live verbinding met de camera, een felle spot op de monitor en veroorzaakt op deze manier een storing op de beeldbuis; een soort beschadiging op het beeldscherm van gekleurde pixels. Het spectrum van het licht wordt via felle kleuren rood en blauw zichtbaar op het scherm. Om te voorkomen dat het tv-scherm beschadigd raakt, verplaatst de camera via een ingebouwde timer elke 8 minuten de felle spot op een ander deel van het beeldscherm. Bij elke beweging van de camera ontstaat een nabeeld van de oude spot en een oplichtende, felgekleurde nieuwe spot.

Ernstig Geschikt-GoofKloosterman
Between 0/1 (Installatie, 2014)

De bezoeker wordt in de gelegenheid gesteld binnen te treden in de ruimte, maar wordt door de camera gedetecteerd en geprojecteerd op de wand en daarmee automatisch onderdeel van deze installatie. De ruimte voelt een beetje als een observatiekamer, zoals in een politiebureau. Zijn we aan het observeren of worden we geobserveerd ? Of zijn we in afwachting van dit alles.

Ernstig Geschikt-6
Between 0/1 (Installatie, 2014)

De ervaring is bijzonder, als bezoeker raak je gefascineerd zonder dat je precies snapt wat de bedoeling is. Dringen we zo door in het domein van de kunstenaar? Inmiddels verblindt door het licht verlaat je gedesoriënteerd de ruimte. Was dit zijn doel?

Fotografie: Joost van Ophem

———————
Goof Kloosterman
Academy: HKU Hogeschool voor de Kunsten Utrecht
Work in the exhibition: Between 0/1 (Installatie, 2014)

Goof Kloosterman is inquisitive; he experiments, investigates, and is fascinated by light and is technology. In the exhibition Ernstig Geschikt ’14, a technical installation called Between 0/1 is situated in a kind of hidden space on the lower floor, with a camera, a monitor, a projector, a screen and a bright, white lamp. The lamp which is connected to the camera via a live connection, burns a bright spot onto the monitor and in this way causes a fault; a type of damage of coloured pixels onto the screen. The spectrum of light is made visible on the screen through bright colours of red and blue. To prevent the TV screen from breaking, the camera moves the bright spot to another part of the screen every 8 minutes via a built-in timer. With every movement of the camera, an afterimage of the old spot and a glowing, brightly coloured new spot is created.Ernstig Geschikt-GoofKloostermanBetween 0/1 (Installatie, 2014)

The visitor is given the opportunity to enter into the space inside, but is detected by the camera and projected onto the wall, automatically becoming part of this installation. The space feels a bit like an observation room, like in a police station. Are we observing or are we being observed? Or are we waiting for an answer to all this.

Ernstig Geschikt-6
Between 0/1 (Installatie, 2014)

The experience is interesting, as a visitor you become fascinated without really understanding what exactly is intended. Is this how we urge into the domain of the artist? Meanwhile, blinded by the light you leave the space feeling quite disoriented. Was this the idea?

Photography: Joost van Ophem

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s