Rotterdam (de Kooning)

Marcel Kronenburg & Lieven Hendriks

Als gevolg van de onderwijsvooruitgang worden beeldende kunst en alle andere afdelingen in elkaar overlopend en veelal propperig gepresenteerd. Een afdeling beeldende kunst op deze academie bestaat niet meer eigenlijk. “De creatieve industrie is niet langer op zoek naar de ‘ouderwetse’ kunstenaar, ontwerper of educator, maar een duizendpoot die zich vol overgave stort op een veranderende, multidisciplinaire beroepspraktijk en de vragen van morgen” volgens de uitnodigingstekst. Als student kies je daarom één van de afstudeerprofielen “autonomous, commercial of social”.

deKooning-01


Tentoonstellingsgebouw Katshoek
Heel erg goede plek, maar de presentaties kwamen niet uit de verf. Het meeste winkelachtig opgehangen tegen (zwarte) schotten. Het werk dat ons bij is gebleven is van gipsen afgietsels van voorwerpen gevonden in kraakpanden. Mooie titel, goed boek erbij.

lokatie katshoek

Kriterion en Roodkapje
Vergelijkbaar met de Katshoek ; geen overtuigende presentatie.
Bij Roodkapje ligt er een nadrukkelijk accent op sociale interactie die er ook volop mogelijk is : eten, drinken, wifi en winkelen. Maar jammergenoeg stijgt er tussen al die ruis geen ‘ernstig geschikte’ bovenuit.

Mini Mall (onder de Hoflijn)
De presentatie van de als ‘best practices’ genomineerde studenten. Ook hier gekozen voor zwarte schotten en een winkelstandachtige presentatie. Het beste maar niet ernstig geschikt vonden we de rondom opgestelde panelen met een aantal wonderlijke scenes over de verbeelding van macht.

Elena Juzulenaitem   Elena Juzulenaitem 3Elena Juzulenaitem 1   Elena Juzulenaitem 2
Elena Juzulenaite – Catalogue of Cast Things Collected in Squats

Satellietpresentatie Perron 1 CS
Als deze ruimte door studenten zelf is geregeld verdient dat in ieder geval waardering. Prachtige plek om je werk te tonen en om als bezoeker te komen. Het werk van Elena Juzulenaitem deed het hier ook goed.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s